Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βολές εκ του συστάδην.

Η εκτελεση-δολοφονια ? δυο ατομων και ο βαρυς τραυματισμος ενος τριτου απασχολησαν τα ΜΜΕ για μερικες μερες.
Η καθημερινοτητα μας δεχθηκε ενα.... brainstorming, για το οπλο ,τον χειριστη του, το περιβαλλον δρασης , το δευτερο ατομο.
Σε τετοιες περιπτωσεις διαρροες πληροφοριων και δεδομενων ειναι συνηθες φαινομενο απο τις αρχες ακομη και αυτη η παραποιηση των στοιχειων που διοχετευονται προς κοινη πληροφορηση.
Το μονο σιγουρο σε τετοιες περιπτωσεις ειναι οτι η πλειοψηφια της κοινωνιας, αν δεν  παραμενει αδιαφορη σε τετοια συμβαντα και ειδικα οταν αυτα μετατρεπονται σε πολιτικο εργαλειο, τα προσπερνα αρκετα γρηγορα .
Ο πονος και η μνημη οπως και σε καθε τετοια περιπτωση παραμενει μονο στο στενο οικογενειακο και φιλικο περιβαλλον των θυματων.
Αν παραβλεπουψε το καθαρα ηθικο και ανθρωπιστικο κομματι της εκτελεσης-δολοφονιας και σταθουμε στο  τεχνικο τμημα αυτης, μπορουμε να κανουμε καποιες διαπιστωσεις οι οποιες σε καμμια περιπτωση δεν μπορουν να ανταποκρινονται στην πραγματικη διαθεση της στιγμης του δραστη, αφου θα πρεπει να τον γνωριζουμε .
Απο την σκοπια λοιπον του τριτου, του συμβατικου θεατη, οι διαπιστωσεις αλλα και ερωτηματικα που προκυπτουν ειναι μεταξυ αλλων και τα παρακατω:
Ο δραστης ξεκινησε να πυροβολει απο μια αποσταση περιπου 10 μετρων.
-Αποσταση απολυτως φυσιολογικη και ικανη να χρησιμοποιηθει με το οπλο το οποιο ειχε στην διαθεση του.
-Ο δραστης  κινειται κρατωντας το οπλο προτεταμενο και με τα δυο χερια.(αυτο ειναι εμφανεστατο στο βιντεο )
Το κρατημα του οπλου με ενα ή δυο χερια δεν ειναι ζητημα προς συζητηση - διερευνηση αυτη την στιγμη, αφου κανεις δεν γνωριζει ποιο ηταν το σχεδιο πυρων του.
Σε καμμια περιπτωση δεν αποτελει σημειο παραδοχης ικανοτητος-ανικανοτητος, αφου η αστυνομικη εκπαιδευση δεν μπορει να εχει την ιδια μορφη και υποβαθρο που εχει η εκπαιδευση ενος ανταρτη.
Ο αστυνομικος πρωτα νοιαζεται για τον περιγυρο της σκηνης, και μετα για την απειλη, κατι που δεν μπορει να ισχυει για εναν τρομοκρατη.
-Η αποσταση που ξεκινα τα πυρα ειναι απολυτως δικαιολογημενη αφου ειναι πιστη εφαρμογη του κανονα ασφαλειας γνωστου ως ο ..λοχιας Τιλερ.
Ουσιαστικα ο δραστης προκαλει την αντιδραση της ομαδος ετσι ωστε να αποφυγη τυχον αντεπιθεση εναντιων του απο την οποια δεν θα μπορουσε να ξεφυγη.
Ειναι η γνωστη ως αντιδραση των 7.5 μετρων.
Ο δραστης γνωριζει απο συμπεριφορα του ανθρωπινου σωματος.
Πριν μερικα χρονια σε νοσοκομειο της Αθηνας μεταφερθηκε τραυματιας ο οποιες ειχε χτυπηθει με μαχαιρι επανω ακριβως στην καρδια του.
Ο ανθρωπος αυτος επεζησε μεχρι την μεταφορα του στο νοσοκομειο,εγχειρισθηκε και διεσωθη.
Η εξηγηση που εδωσαν οι γιατροι γιαυτο το ουσιαστικο θανατηφορο χτυπημα ηταν οτι πιθανον μια παλαιοτερη χειρουργικη επεμβαση που ειχε γινει στην καρδια του τραυματια , δημιουργησε ενα ειδος υμενα ο οποιος λειτουργησε σαν ..ταπα στο τραυμα και το θυμα μπορεσε να επιβιωση !
(θα ανεβασω το σχετικο περιστατικο προς ενημερωση )
Ομοιως ενα μοναδικο χτυπημα στο κεφαλι μπορει να μην αποβει μοιραιο, ασχετως αν οι επιπλοκες που θα προκυψουν ειναι μακροχρονιες.
Αν υπαρχει ενα σκοτεινο σημειο και αυτο καλυπτεται απο το..... δενδρο, ειναι σε ποιο τμημα του τομεα διαφυγης εριξε ο δραστης και δεν πετυχε τον μονο διασωθεντα.
Αυτο ειναι ενα σημειο προς συζητηση αλλα παραμενει επτασφραγιστο μυστικο του δραστη μεχρι να συλληφθει και να φωτισει αυτη την σκηνη και φυσικα ολοκληρη την ενεργεια του.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κελεύω δεν σημαίνει μόνο .....προστάζω-διατάζω

Αν ανατρέξουμε στην ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, στο λήμμα Κελευστής, θα διαβάσουμε το παρακάτω: Η λέξη «κελευστής» προέρχεται από το ρήμα κελεύω (προστάζω) . Αν στον ίδιο δικτυακό τόπο, ανατρέξουμε στο λήμμα Κελεύω, θα διαβάσουμε: 1.   Παροτρύνω-παρακινώ      2.   Διατάζω –παραγγέλλω     3.   Ζητώ-αξιώνω     4.   Παρακαλώ-ικετεύω Επιχειρώντας μια βαθύτερη προσέγγιση του όρου κελεύω και του αντίστοιχου βαθμού στο πολεμικό ναυτικό, Κελευστής, ανατρέχουμε, που αλλού;  στην αρχαία ελληνική γραμματεία και φυσικά στον Ξενοφώντα. Η Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, συγγραφεύς και ερευνήτρια ναυτικής ιστορίας, στο βιβλίο της , ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ  και  στο σχετικό λήμμα για τον Κελευστή, αναφέρει επικαλούμενη ως πηγή, το έργο του Ξενοφώντα (ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ 21,3) Οι μεν των κελευστών δύναται τοιαύτα λέγειν και ποιείν,ώστε ακονάν τας ψυχάς των ανθρώπων επί το εθελοντάς πονείν!!! Αφήνω την μετάφραση για τους αναγνώστες για  να ξεσκονίσουν επί τη ευκαιρί

Τεχνητος πνιγμος

Ο τεχνητος πνιγμος ειναι μια παλαιοτάτη τεχνικη ανακρισης-βασανισμου. Ο ανακρινομενος τοποθετειται με κλιση πανω σε μια στερεη επιφανεια , δενεται σφιχτα και εν συνεχεια τοποθετειται στο προσωπο του μια πετσετα . Η συνεχης ριψη νερου δημιουργει το φαινομενο που διακρινεται στην κατω δεξια μικρη φωτο . Αυτη η κατακλυση με νερο των κοιλοτητων του κεφαλιου που συνδεονται αμεσα με την διαδικασια της αναπνοης , προκαλει ασφυκτικο φαινομενο και οχι μονο (ταχυκαρδιες), τα οποια εχουν και ψυχολογικες προεκτασεις εφοσον το θυμα υποβληθει σε συνεχη διαδικασια τεχνητου πνιγμου. Μελετες εχουν δειξη οτι και μετα 10 χρονια απο την υποβολη στην διαδικασια του τεχνητου πνιγμου τα θυματα εμφανιζουν πλεον των ψυχολογικων επιπτωσεων  πονους στο κεφαλι και πνευμονικες -αναπνευστικες διαταραχες. Ο τεχνητος πνιγμος αποτελει κομματι της εκπαιδευσης των αμερικανικων ειδικων δυναμεων, ενω σαν τεχνικη βασανισμου και ανακρισης εχει χρησιμοποιηθει απο τους Γαλλους στην Αλγερια, τους Αγγλους στην β.Ιρλανδι

στρατηγός Οικονομάκος Μιχαήλ +

Η ελληνική ιστορία βρίθει μυστικών και κεκαλυμμένων πτυχών. Μια από τις ελάχιστα γνωστές στο ευρύ κοινό είναι η ιστορία του αειμνήστου στρατηγού Οικονομάκου Μιχαήλ. Η πολεμική του συμμετοχή - δράση όπως και η επιτελική και διδακτική μεγάλη. Από την βόρειο Αφρική , τον ελληνικό εμφύλιο,την Κορέα,επιτελάρχης σε γερμανική τεθωρακισμένη μεραρχία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, Κύπρο , 20η τεθωρακισμένη, σχολή πολέμου...... Ο αείμνηστος ήταν εκείνος ο οποίος εισηγήθηκε και ανέμενε με αναμμένες τις μηχανές των αρμάτων την κατάληψη του τουρκικού προγεφυρώματος στο Κάραγατς. Ο σκοπός αυτού του μικρού αφιερώματος είναι διτός¨ Αφενός η περιγραφή του σκηνικού για το Κάραγατς και αφετέρου η περιγραφή από το βιβλίο του στρατηγού, ένα από τα πολλά που έγραψε,ενός περιστατικού στον τομέα της βορείου Αφρικής από την γερμανική οπτική και ενδιαφέρον. Καραγατς. Η τουρκική απόβαση στην μεγαλόνησο καλά κρατεί. Ο Οικονομάκος διοικεί την 21 πρώτη τεθωρακισμένη ταξιαρχία, την οποία προωθεί στην